

# 1<sup>st</sup> NATIONAL SCIENTISTS ROUND TABLE CONFERENCE 2024 FOR VIKSIT BHARAT 2047 (NSRTC)

#### **Theme 6: Digital Transformations**

Raghunath A. Mashelkar, Vijay P. Bhatkar, Bijoy Krishna Das, P. Hanumantha Rao, Mangesh Bedekar, Bharat Chaudhari

#### Walkthrough

Digital Transformations are reshaping our world, driving progress across various fields. From the efficient and resilient Grid Technology to the mind-bending potentials of Quantum Computing, we are at the forefront of a technological revolution.

Blockchain Technology promises transparency and security, while Cyber Security ensures our digital frontier remains safe. And, through Digital Inclusion and ICT for Development, we are making technology accessible to everyone, bridging gaps and creating opportunities.

Our goal today is to delve into these interconnected fields, understanding how they collectively drive digital transformation. We aim to inspire, engage, and challenge each other, pushing the boundaries of what is possible."

Did you know that the first computer virus was created in 1983? Or that there are over 1.7 billion blockchain transactions happening every day? These facts highlight the rapid evolution and importance of our digital landscape.

Throughout this session, we will explore key takeaways and objectives: harnessing grid technology for a sustainable future, achieving breakthroughs in quantum computing, ensuring secure and scalable blockchain technology, protecting our cyber infrastructure, and making digital tools accessible to all.

Let's dive into the future together, as we explore the exciting world of Digital Transformations at NSRTC 2024!























### 1<sup>st</sup> NATIONAL SCIENTISTS ROUND TABLE CONFERENCE 2024

**FOR VIKSIT BHARAT 2047** 

(NSRTC)

## Proposed Minute to Minute Program for Theme 6: Digital Transformations

Day	Saturday, 20 <sup>th</sup>	July 2024	Hall No. 03
Venue Hotel Tip Top		International	Hall Name Jayant Narlikar Hall
Time	Duration	Description	
02:00	01 min	Dignitaries to be seated at the venue	
02:01	o3 min	Welcome to the Panel Members by the Anchor: Mrs. Anagha Karne and Prof. Bharat Chaudhari	
02:04	o3 min	Felicitation of the Dignitaries by Dr. Milind Pande	
02:07 PM	o3 min	Playing the Theme Film-by IT Team	
02:10	30 min (25+5)	Plenary Talk-Prof. Raghunath Shevgaonkar, Professor Emeritus, IIT Bombay and Provost, Somaiya Vidyavihar University, Mumbai	
02:40	30 min	Plenary Talk-Dr. P. Hanumantha Rao, Director General, SAMEER, Mumbai	
		Q & A session / Quiz / Scientific Film	
03:10	20 min	Plenary Talk-Prof. Dr. Parvinder Singh, Vice Chancellor, Rayat-Bahra University	
03:30 AM	20 min	Plenary Talk-Ms. Priyamvadha Vembar, Senior Director, Bosch Global Software and Technologies Pvt. Ltd	
03:50	20 min	Plenary Talk- Mr. Sunil Gupta, Co-Founder and CEO, QNu Labs	
04:10	15 min	NETWORKING ACTIVITY / TEA & SNACKS	
04:25	30 min	Plenary Talk- Prof. Dr. Bijoy Krishna Das, IIT Madras	
04:55	30 min	Invited Talk- Prof. Dr. M. S. Santhanam, IISER Pune	
05:45	20 min	Invited Talk-Mr. Jayam Sonani, Diamond Elements Pvt. Ltd., Surat	
05:55	20 min	Invited Talk- Dr. Ranjit Kashid, C-MET Pune	
06:05	45 min	Transformation for \	Discussion on "Opportunities and Challenges in Digital Viksit Bharat" & Interaction
		Moderator: Prof. Dr.	_
			above distinguished speakers and Experts from Industry
o6:50 PM	10 min	•	itude-by Dr. Balaso Jagdale
			n-Coordinated by Dr. Avishkar Katti
		•	Scientists-Coordinated by Dr. Apurv Chaitanya Nellikka
07:00 PM	30 min	Poster Presentation Avishkar Katti)	(coordinated by Dr. Apurv Chaitanya Nellikka and Dr.
7:30 PM onwards		Dinner at Hotel Tip Top International	
Rapporteur:		Prof. Dr. Bharat Cha	udhari and Team



















